Historie hroznů:
Trebbiano je jednou z nejrozšířenějších odrůd bílého vína na světě s dávnou historií. Předpokládá se, že hrozno pochází z východního Středomoří a znali ho už Římané.
Typ půdy a poloha vinice:
Středně texturovaná půda, písčitá.
V okolí obce Rocca San Giovanni kde se nacházejí kopce s výhledem na pobřeží Trabocchi.
Orientace vinic je jihozápadní/jihovýchodní v nadmořské výšce okolo 100 m nad hladinou moře.
Výroba:
Sklizeň se provádí ručně v druhé dekádě září. Při lisování hroznu viníka bílá vinifikace.
Fermentace:
V nerezových tancích při kontrolované teplotě 16 °C a za použití vybraných kvasinek.
Zrání:
Na kalech v nerezovém tanku po dobu cca 6 měsíců.
Organoleptické hodnocení a párování potravin:
Toto víno má slabě slámovou žlutou barvu. Ve vůní je svěží s vůní bílých květu, citrusů a žluté švestky. Chuť je hladká, harmonická, svěží, příjemně suchá s pikantní chutí.
Ideální ke grilovaným rybám, měkkýšům, rizotům, bílému masu a polovyzrálým sýrům.
Životnost vína:
Při správném skladování si toto víno uchová svou integritu po dobu 2-3let.
Podáváme při teplotě 8-10 °C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.