Hrozny:
90 % Negroamaro, 10 % Malvasia Nera
Výrobní oblast:
Hrozny Negroamaro a Malvasia Nera jsou pečlivě vybírány z málo výnosných vinic v provincii Brindisi na jihu země. Vinice jsou osazeny v systému Guyot. Hustota rostlin se pohybuje kolem 5000 rostlin na hektar s průměrným výnosem 2kg na rostlinu. Rostliny jsou v průměru staré 15 až 25 let.
Sklizen:
Obě odrůdy se ručně sklízejí koncem září.
Zbytkovy cukr:
10 g/l
Vůně a chuť:
Víno má sytě fialovou barvu s příjemnou zemitou vůní černého rybízu, vanilky a čokolády. Chuť je sametová, elegantní a komplexní. Závěr je velmi dobře vyvážený a vytrvalý.
Párování:
Podáváme nejlépe k těstovinovým pokrmům s masovými omáčkami a pečeným červeným masem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář