Typ půdy a poloha vinice:
Směs půdy je mírně vápenatá.
Vinice se nachází v pobřežní oblasti Costa del Trabocchi v okolí městečka Rocca San Giovanni. Vinice jsou vybrané v rámci projektů „Quality Vineyard“ (Kvalitní vinice), který vinařství Frentana realizuje od roku 1999. Vinice mají převážně jižní expozicí.
Výroba:
Sklizeň se provádí ručně v druhé a třetí dekadě října. Následuje jemné lisování a macerace se slupkou po dobu 10-15 dnů v ocelových tancích při kontrolované teplotě 30 °C, aby byla umožněna úplná extrakce barvy, tříslovin a aromatických látek.
Zrání:
Zraje ve francouzském barrique po dobu 18 měsíců během kterých se víno vyvíjí ke své zralosti. Po naláhvování odpočívá víno dalších několik měsíců.
Organoleptické hodnocení a párování potravin:
Toto víno má sytě rubínovou barvu s fialovými odlesky. Ve vůni má značnou komplexnost vůní. Kořeníte a balsamicové tóny doprovázené nádechem zralého červeného ovoce, ostružinového džemu, černých třešní v alkoholu. Jedná se o víno s velkým tělem a strukturou, ale příjemné pitelné . Víno je vhodné po otevřeni dekantovat, aby se podpořilo rychlejší okysličení.
Při správném skladování si toto víno uchová svou integritu po dobu 10 a více let.
Podáváme při teplotě 16-18 °C
Ideální je pro pečeně, zvěřinu, výrazně ochucenými pokrmy a vyzrálými sýry. Meditační víno.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.