Odrůdy:
Trebbiano di Lugana
Systém pěstování:
guyot
Počet hlav:
6000 / ha
Půda:
směs morénového, vápenatého / jílovitého a kamenitého původu
Nadmořská výška:
80-100 m.n.m.
Sběr:
v první polovině října
Výnos:
11 t/ ha
Barva:
slámově žlutá
Vůně:
intenzivní, s nádechem sušeného ovoce, citrusů a broskví
Chuť:
jemná, elegantní, dobře vyvážená s příjemným minerálním závěrem
Alkohol:
13% vol
Zbytkový cukr:
5 g/l
Celkové kyseliny:
5,3 g/l
Teplota servírování:
10-12°C
Výborné k prvním chodům, k druhým chodům na bázi bílého masa, ideální i k sladkovodním i mořským rybám.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář