Odrůdy:
Garganega, Trebbiano Toscano, Trebbianello e Chardonnay
Systém pěstování:
dvojitý závěs
Počet hlav:
6000 / ha
Půda:
směs morénového, vápenatého / jílovitého a kamenitého původu
Nadmořská výška:
nejdříve v první polovině září Trebbianello a Chardonnay, koncem září Trebbiano Toscano a Cortese, začátkem října Garganega
Výnos:
10 t/ ha
Barva:
slámově žlutá
Vůně:
intenzívní s tóny akácie a lipového květu doprovázeného tóny banánu, broskve a meruňky
Chuť:
elegantní tóny zralého ovoce, jemné a lahodné víno s vynikající rovnováhou kyselosti
Alkohol:
12,5% vol
Zbytkový cukr:
5,5 g/l
Celkové kyseliny:
5,2 g/l
Teplota servírování:
10-12°C
Vynikající kombinovat s risotty a tortellini. Hlavní jídla ze sladkovodních i slaných ryb. Hodí se i ke smaženým rybám a zelenině.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.